Over de Lichtmakers


Maureen Klijn

Maureen Klijn (1983) is theatermaker, performance coach en schrijver.
Ze heeft ruime ervaring in community-art, waarbij ze levensverhalen omzet in theater. Onderwerpen waarover ze voorstellingen maakte zijn o.a brandweermannen, ouderschap, liefde en omgaan met stress.
Ook volgde ze een opleiding in de biologische landbouw en is ze politiek actief; ze zet daar haar ‘kunstenaars-mindset’ in om duurzame verbindingen tot stand te brengen. 
Mensen beschrijven Maureen als warm, verbindend en waar nodig confronterend.

Maureen is aangesloten bij de Turnclub (www.deturnclub.org);
een bundeling van krachten voor een betere wereld. 

“Therefore, in navigating a complex world, we need to be intuitive, creative, imaginative, innovative, flexible, and able to respond quickly to what is happening in the moment. Instead of having all of the answers, we learn to be comfortable in the “not knowing.” It helps to be able to see beyond the surface – to perceive beyond the obvious.” – ​ ​Alan Seale

LinkedIn Maureen Klijnwww.maureenklijn.nl


Suzanne Prak

Suzanne (1980) is theatermaker en communicatietrainer.
Ze heeft ruime ervaring in participatief theater en maakte meerdere voorstellingen over uiteenlopende onderwerpen, zoals discriminatie, pesten op de werkvloer of omgaan met stress. Ze is o.a. in te zetten als actrice, regisseur of trainer. Haar kracht is haar bevlogenheid en haar talent om snel een veilige sfeer te creëren. Mensen beschrijven Suzanne als lichtvoetig en vrij. Ze houdt vreselijk van de Waddeneilanden; van de kleuren, de wind en het licht.

“Theatre is a form of knowledge; it should and can also be a means of transforming society. Theatre can help us build our future, rather than just waiting for it.” – Augusto Boal

LinkedIn Suzanne Prakwww.puik.org


Samen

Wat Suzanne en Maureen verbindt, is hun liefde voor theater, natuur en verhalen.
Door hun openheid nodigen ze mensen uit tot het delen van verhalen en daarmee tot het maken van verbinding. Door die verbinding ontstaat een ander, lichter perspectief.